Yusuf Sabri DİŞLİ
Halil BİNER
FUAT KÜRKÇÜOĞLU
 
TAKSİSİZ TAKSİ DURAKLARI  
Güncel / Haberin Eklenme Tarihi : 21-07-2010 / 0:57:04
Bu haberi 2312 kişi,Şanlıurfa Sembol Haberi ise bugün 688 kişi okudu.
TAKSİSİZ TAKSİ DURAKLARI

Sanal Mercek  
  

Gazetemiz muhabirlerinden Ahmet Sağır her hafta sürdürmüş olduğu röportajına bu hafta ikinci kez köşe yazarlarımızdan Ali Tutluoğlu’nu konuk etti. Şanlıurfa ve Karaköprü sorunlarının konuşulduğu A’dan Z’ye röportajdan ayrıntılar;


 


Ahmet Sağır: Karaköprü’nün yayınlanmış İlk kitabı olan “Hoşça kal Nisan” adlı kitabınızı çıkardınız. 3 ay gibi bir zaman geçti. Olumlu yâda olumsuz tepkiler nasıl?


Ali Tutluoğlu: Öncelikle size teşekkür ediyorum. 45 derecelik Urfa sıcağında bizimle Kültür Sanat üzerine röportaj yapma tercihini seçtiğiniz için ve bu şehrin sorunlarına, eksikliklerini tercüman olduğunuz için sizi kutluyorum. Kitabım çıktığından beri gururla şunu söyleyebilirim ki bu şehir kendi insanına kendi özünü anlatan bu kitaba sahip çıkmıştır.


Ahmet Sağır: Kitap’ın satışları hakkında bilgiler verir misiniz?


Ali Tutluoğlu: Evet, ilk baskımızda 1000 adet bastırdık. Şuan elimizde tükendi. 2. Baskı yenilenmiş bir şekilde Eylül ayında inşallah elimizde olacaktır. Kitabın satılmasında katkısı olan ve imza gününde beni yalnız bırakmayan genelde Şanlıurfalı özelde Karaköprülü hemşehrilerime minnet ve şükranlarımı sunuyorum.


Ahmet Sağır: Sn. Tutluoğlu, ilk röportajımızda Karaköprü Beldesinin ulaşım sorununu konuşmuştuk. O günden bu güne herhangi bir gelişme sağlandı mı?


Ali Tutluoğlu: Sn. Sağır maalesef toplu taşıma ulaşım sorunu halen çözülmedi. Bir örnekle somutlaştırayım; geceleyin eğer münübüsü kaçırmışsanız yanı başınızda taksisiz taksi durakları vardır. Cepten aradığınızda sizi 15 kat fazla ücretle şehir merkezine götüreceğini söyleyen esnaf vardır. Fakir fukara halen Karaköprü’ye misafirliğe gittiğinde tedirginlikle Urfa’ya ulaşım sorunuyla misafirliği zehir olur. Biz halen bu sıkıntıyla yaşıyoruz. Kangren olmuş bu problemi yetkiler bir araya gelerek en kısa zamanda çözmesi gerekiyor yoksa insanların kapısına seçim zamanı nasıl gidecekler?


Ahmet Sağır: Sn. Tutluoğlu bir köşenizde Karaköprü yollarının durumunu kaleme almıştınız ve köşede sinyalizasyon sisteminin yokluğundan da bahsetmiştiniz. Şimdi sinyalizasyon takıldı takılmasına ancak araçlar kuyruklar oluşturuyor?


Ali Tutluoğlu: Sn. Sağır, biz Karaköprü ile ilgili yazarken oranın geçmişte ve gelecekte nasıl olması gerektiği hakkında fikirler sunduk. Sinyalizasyon bir çözüm değil! Diyarbakır - Şanlıurfa Karayolu terminalle birlikte trafik yoğunluğu daha da arttı. Siz eğer dal geçlerle burayı desteklemezseniz ve 10 tane de sinyalizasyon koysanız trafiği rahatlatamazsınız. Çünkü bu işi yapan insanlar kara düzen gittikleri için bir sorun çözdükten sonra aslında başka bir soruna da gebe kalıyorlar.


Ahmet Sağır: Sn. Tutluoğlu, sizce Karaköprü yol güzergâhında dal geç yapılması AKP hükümetinin asli görevi değil midir? Nitekim geçtiğimiz günlerde CHP İl başkanıyla yaptığım röportajda İl Başkanı Sn. Yusuf Köse CHP iktidarında hemşehrilerimize Karaköprü’ye 3 adet ve Akabe mevkisine de 1 adet dal geç yapılacağı sözünü vermişti. Neler söyleyeceksiniz?


Ali Tutluoğlu: Tabi ki hükümetin asli görevidir. Ama bu görevi hatırlatacak olan STK, siyasi partiler, Vakıflar ve Dernekler, Hükümet Temsilcileri, Urfa’nın yerel basını bu konu hakkında fikir birliği etmişçesine susma haklarını kullanıyorlar ve Urfa’ya büyük haksızlık ediyorlar. Herkes senin kadar duyarlı davransa düşündüklerini yüksek sesle vekillere ve hükümete cesurca iletse çözülmeyecek problemimiz yoktur. Yapılamayacak da dal geçler yoktur.


Ahmet Sağır: Sn. Tutluoğlu Şanlıurfa’nın Yerel Basını dediniz de Yerel Basının bazı temsilcileri iktidar partisinin yönetiminde ve teşkilatına bulunuyor. Sizce AKP hükümetine sorunu neden duyuramıyorlar? 


Ali Tutluoğlu: Öncelikle herkes kendi işini yapmalıdır. Her şeyden önce vicdanlı ve objektif olmalıdır. İnsanlar önceliklerini kendinden yana kullanırsa topluma hiçbir şey veremezler. Biz Urfa’lı olarak hiçbir zaman kendi kendimizin bile kıymetini bilmedik. Şimdi soruyorum? Allah aşkına… Tarafsız Basın olarak Bir Karaköprü Münübüsüne binip orada yaşanan olayları, bu sıcakta çekilen çileyi objektiflerine yansıtıp halkla paylaşabiliyorlar mı? İşte bunun için biz iflah olmayız.


Ahmet Sağır: Hocam Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım master planı kapsamında Karaköprü dolmuş sayısının da artacağını ve doluşlarda yaşanan kalabalık sorunun da çözüleceğini belirtiyor. Sizce bu uygulama çözüm olacak mı?


Ali Tutluoğlu: Sn. Sağır, biz yaşadığımız bu kentte yapılan her iyi işlere dua ettik. Bizim beklentimiz bir şeyler yapıldığında yarım yamalak yapılmamasıdır. Siz Maliye’nin önünü tek yöne indirirken topçu meydanı güzergâhını da kapatmazsanız hiçbir anlamı olmaz yaptığınızın. Karaköprüye 2-3 münübüs takviyesi yapabilirsiniz. Adını da master planı da koyabilir siniz. Siz yalnızca yaraya pansuman yapmış olursunuz. Büyük otobüsler yeni güzergâhlar farklı hatlar açılmadığı müddetçe Urfa trafiği istenilen düzeyde rahatlamaz. Eğer şu an Trafik tıkanıyorsa rabbim bizi Ramazanda trafikten korusun.


Ahmet Sağır: Sn. Tutluoğlu Topçu Meydanını Trafiğe kapatma konusunda Şehir Planlayıcıları ve Mimarlardan daha mı iyi biliyorsunuz?


Ali Tutluoğlu: Bizim uzman arkadaşlara saygımız tabiî ki vardır. Bu bir sevda işidir. Siz Sarayönü caddesinin, Asfalt caddesini trafiğe kapatılmasının ön görmek için bu işin okulunu okumaya gerek yok! Görünen köy kılavuz istemez. Çünkü Urfa trafiği ufak tefek rutuşlarla düzeltilecek bir durum değildir. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Buda top yekûn seferberlikle olur. Birisinin ak dediğine şartlı refleks olarak diğerleri kara diyorsa bu işin içinden çıkılmaz. İşte bu sorunlarda böyle sorunlar yumağı gibi artarak devam ediyor.


Ahmet Sağır: Son olarak Şanlıurfa’lı hemşehrilerimze mesajınızı alabilir miyiz?


Ali Tutluoğlu: Biz kitabı çıkardığımızda okuyan yâda eline alan herkesin bir şeyler almasını ve kendilerine bir ışık olmasını istedim. Bir okuyucunun bana kitabı okuduktan sonra şunu söyledi. “ hocam Urfa da yâda Karaköprü de bir Belediye Başkanı Kitabı baştan sona okusa ve sizin işaret ettiğiniz sorunları çözse bir sonraki seçimi havada, kara da, suda kazanır.” Demişti. Biz yaşadığımız yeri seviyoruz. Karaköprüyü de bir sevda gibi seviyoruz. Bundan dolayıdır ki ÇÖZÜMÜN PARÇASI DEĞİLSENİZ, SORUN SİZSİNİZ!


Tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hoşça kal Nisan!


 


Röportaj: Ahmet Sağır


 

Haberle İlgili Diğer Resimler




 


 

Bu Habere Ait Yorumlar Toplam Yorum Sayısı [26]
[04-09-2010 / 13:49:56 - otuzbeş metre yol / Şanlıurfa] Karaköprü
Alt ve üst yapı hizmetlerinin aralıksız sürdüğü beldede asfalt çalışmaları devam ediyor. Karaköprü belediyesi Fen işleri müdürlüğü çalışmaların hızlı bir şekilde durmaksızın devam etmesi için tüm personelle canla başla çalışıyor. Yolların durumu da ortadadır ...
[28-08-2010 / 17:16:44 - Ağbayırdan Muhammet / Şanlıurfa] Çukurlar Kapatıalamıyor bir türlü
kazılan yerler aylardır kapatıalamıyor Karaköprü Belediyesi bu hale düşecek beldemiydi. Çöpler toplanmıyor, çukurlar kapatılamıyor, yollar zaten Allaha emanet... Selamlar
[27-08-2010 / 15:33:10 - Karaköprü Merkez Mahallesinden / Şanlıurfa] Çöplerimiz Toplanmıyor
Ahmet Güzel döneminde çöpler hiç olmazsa zamnında toplanıyordu. Şimdiki belediye bunu da bize çok gördü... Selamlar
[25-08-2010 / 16:52:49 - mehmet mehmet / Şanlıurfa] Karaköprüden
Nerde verdiğin sözler nerede yapacağın porojeler Nihat Başkanım umutla bekliyor Karaköprü halkı seni. Ulaşım sorunu ne oldu yine insanlar yolda kaldı Dolmuşçularda küstü... Selamlar...
[19-08-2010 / 10:53:34 - Cankayadan / Şanlıurfa] Festival
Bir ramazan festivali Yaptı Nihat Çiftçi, organizatör kaçtı, esnaf perişan oldu ve insanlar rahatsız oldu. Yazık KKaraköprü ye yakışmadı. Hocam sorunları yazmaya devam edin Karaköprü halkı arkanızda evellallah...
Sayfa : 1/6





  EĞİTİMDE YİNE DİBE VURDUK 21-07-2011 / 17:03
  BİZİM CİTY - 1 27-04-2011 / 14:34
  MAHMUT KAPLAN`LA ÇOK ÖZEL... 26-03-2011 / 11:19
  `ÇÖZÜM İTHALATTA DEĞİL` 12-01-2011 / 09:08
  `HAYAT YAMALI BİR GÜLÜCÜK` 04-01-2011 / 11:48
  `BAŞARI İÇİN BÜTÜNLEŞMEK LAZIM` 10-11-2010 / 08:46
  `KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULANMALIDIR` 17-08-2010 / 09:00
  BÖLGEDE SAĞLIK'IN BAŞKENTİ OLUYORUZ! 29-06-2010 / 10:51
  NEREDESİN ESKİ URFA? 22-06-2010 / 15:44
  `İL HAKKININ GERİ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ` 17-06-2010 / 19:40
  `SAĞLIK POLİTİKASI UZUN VADELİ DEĞİLDİR` 23-05-2010 / 14:03
  `SİYASİ DURUM AĞIR BASTI` 10-05-2010 / 12:46
  18 YILDA KARAKÖPRÜ`YÜ BİTİRDİLER 26-04-2010 / 15:34
  O BİR LİDER! 24-03-2010 / 08:56
  ŞANLIURFA İÇİN YENİ VALİ YENİ ŞANS 09-12-2009 / 11:25
  ANKARA'DAN ŞANLIURFA'YA BAKIŞ 28-10-2009 / 12:10
  YENİ STATTA OYNAYALIM 15-09-2009 / 08:24
  ŞANLIURFA TARIMDA EN ÖNEMLİ KENTTİR 01-09-2009 / 09:44
  RAMAZAN AYI KUR’AN AYIDIR 26-08-2009 / 15:24
  KARAKÖPRÜ CAZİBE MERKEZİ OLACAKTIR 12-07-2009 / 12:41
  ŞEHİRLER VE REFLEKSLER 17-04-2009 / 18:32
  İŞGALDE HUKUKSUZLUĞUNUN PERDE ARKASI 07-04-2009 / 13:37
  MİTHAT BEREKET ŞANLIURFA'DA SEÇİM NABZI TUTTU 16-03-2009 / 17:17
  Haftanın konuğu 'Nihat İşçi' 21-10-2008 / 21:42